Lars Lindstøls minneløp

Postet av Risør Idrettslag den 28. Okt 2023

Lørdag 28. oktober arrangerte Risør IL ved løpegruppa atter en gang Lars Lindstøls minneløp. Til tross for et par snøkorn i lufta var det flere som stilte til start.

Dette løpet er ment å skulle passe alle og løpegruppa har selv "reklamert" for løpet ved å kalle det hverdagstrim. Lengden på løpet er 5 eller 10 kilometer og distansen kan løpes for gøy eller med tidtaking. 

Og at løpet passer for alle var lett å se da det underveis var både to- og firbeinte deltakere og det dukkes også opp en sykkel eller to. Selve løpet startet på Kjempesteinsmyra med en runde rundt Konvoibyen, tilbake til Kjempesteinsmyra og rundt Granitten og Ørneveien før målgang på Kjempesteinsmyra igjen. Noen løp med tidtaking og resultatene kan du se her: Resultater :)

Løpet var gratis for alle som ønsket å delta, men det ble oppfordret å gi en støtte til Lars minnefond for ski- og skøyteaktiviteter.

Dersom du ikke deltok i dag, men kjenner et ønske om å støtte arrangementet-->  VIPPS  Risør IL #131397


Startskuddet Alle skal med!


 Thomas i kjent stil ;)

 

Sosialt

 Foto: Risør IL/ Thomas Axelsen
Tusen takk!

Postet av Risør Idrettslag den 16. Jun 2023

Tusen takk !

I dag vedtok Risør kommunestyret enstemmig å gi bevilgning til å gjennomføre byggingen av ballbaner på Kjempesteinsmyra. Kommuneadministrasjonen hadde lagt frem en positiv og godt gjennomarbeidet innstillig som politikerne støttet fullt ut. Denne gangen var det et anlegg for barn og ungdom som ble stemt frem og det setter vi i Risør Håndballklubb og Risør idrettslag stor pris på!

Med dette ønsker vi å rette en stor takk til dere lokalpolitikere som en varm junidag sitter inne og jobber for fellesskapets beste. Utenfor er det nydelig vær og gardemusikk, men inne hos dere er det vanskelige saker, knappe vedtak og snart valg.

Det gleder oss som frivillige i idrettslag å se at administrasjonen og politikerne prioriterer å bruke tid og midler på et idrettsanlegg selv om kommuneøkonomien ikke er den beste. Det er ikke vanskelig å se at oppgaven med å fordele goder og byrder kan være vanskelig og bølgene med skryt er vel ikke plagsomt tette. I denne omgang er i alle fall vi veldig glade for at dere lokalpolitikere i alle partier har vedtatt å gjennomføre det vi som idrettslag har tatt initiativ til. Det er også godt å se at kommuneadministrasjonen har lagt til rette og vært positive til at dette faktisk blir en realitet i sommer. Vi har opplevd at det har tatt litt tid men også at Risør er en ja-kommune! Takk for at dere støtter opp om det frivillige arbeidet som utføres i idrett- og aktivitets-foreninger! I Risør er det flott å vokse opp og nå har dere sørget for at det blir enda flottere!

Når anlegget står ferdig er dere alle invitert til åpningsfest!

Med dette vedtaket blir en øde grusbane på Kjempesteinsmyra omdannet til et anlegg for sandhåndball, beachvolleyball, basketball og isbane på vinteren. Banene blir av solid kvalitet med korrekte mål for trening og konkurranser. Det blir et åpent anlegg uten lås og stengsler. Det lages for at barn og unge skal få bruke anlegget så mye som mulig både som del av organiserte treninger og på eget initiativ. Skolebarn på alle trinn vil kunne bruke anlegget i skoletida og kanskje banene kan være utslagsgivende for et nytt SFO tilbud basert på idrett og aktivitet(?) På området vil det bli samlingsplasser med benker, bord og trapper som vi håper blir gode møte- og henge-plasser. Dette vil fremme et sosialt og inkluderende miljø!

Banene og aktivitetene vil komplettere det allerede flotte anlegget som finnes på Kjempesteinsmyra og det skal vi ta vare på og være stolte av!

Anlegget kvalifiserer for 1/3 finansiering via tippemidler og momsen kompenseres. Idrettslagene stiller selv med 500.000.-  fra egne midler og gaver fra Idrettsrådet(30.000.-) og Risør Innebandyklubb(150.000.-). Vi har til hensikt å samle inn tilskudd, gaver og sponsormidler som vil gå til å redusere kommunens andel av utgiftene. Dette blir et supert anlegg som belaster kommunekassa med under en million kroner og ikke 3.3 millioner som AAB la frem i sin nettutgave 14.juni.

Så tusen takk igjen til dere lokalpolitikere og administrasjonen som denne gangen har tilgodesett det frivillige arbeidet med idrett og aktivitet for barn og ungdom i Risør!


God sommer alle sammen!

Beste hilsen alle oss i Risør IL og Risør Håndballklubb
Sommerløpet

Postet av Risør Idrettslag den 15. Jun 2023

Lørdag 17. juni reiser en gjeng glade Risørløpere til Kristiansand for å delta på årets sommerløp.

Vi ønsker alle deltagerne lykke til!


Her kan du lese mer om sommerløpet: https://www.sommerlopet.no/ 
Kretsmesterskap og sommeravslutning for friidretten

Postet av Risør Idrettslag den 15. Jun 2023

Onsdag 14. juni arrangerte Risør IL - friidretten sitt eget klubbmesterskap og sommeravslutning. 

Som vanlig når det er snakk om ute- idretter, er det også snakk om været. Det må derfor nevnes at været under årets klubbmesterskap var strålende solskinn. 


Blide barn som jubler for egen deltagelse under kretsmesterskapet.  Som det seg hør og bør under et klubbmesterskap ble det både hoppet og kastet langt og løpt fort. Ikke visste vi at rekorden på hopp med tilløp skulle bli over tre meter. Og at det ble kastet over tjue meter uten fart er innmari bra. Da vi skulle løpe 60- meteren var det også flere som løp inn til veldig gode tider, noen må få kallenavnet "Flash". 

Det fineste med barneidretten er at det ikke føres resultater og alle som deltar er like gode vinnere. 

Alle som deltok fikk flott premier som medalje, drikkeflaske fra Coop Extra Risør og is. Underveis med det servert både melon og saft til varme deltagere.


Håvard skal kaste liten ball

 

Jon viser fram kast- armen sin.

 


Linnea med flott hopp.

 

Her kommer Mabel med flott hopp.

 

Det løpes veldig fort på 60-meteren.

 

Startskuddet går på 60- meteren.

 

Vi gratulerer alle deltagerne med flott gjennomført mesterskap.

Nå må alle ha en riktig god sommer, vi sees til høsten!
17. mai

Postet av Risør Idrettslag den 17. Mai 2023

I dag var Risør IL godt synlig under borgertoget. Med ny fane og fengende slagord var vi på plass for å feire 17. mai sammen med resten av byens mange lag og foreninger.

Hipp- hipp- hipp

Medlemmene samles

 

Flott slagord :)

 Toget starter

 Siste runde

 

Risør IL ønsker alle sine medlemmer og støttespillere en riktig god 17. mai!


Foto: Kjersti Aarskog
Det blir RISØRLØP 2023 - lørdag 12.august

Postet av Risør Idrettslag den 15. Mai 2023

Lørdag 12, august arrangerer Risør idrettslag RISØRLØPET 2023.


Risørløpet er et skogsløp med 5 og 10 kilometer med start i Måkeveien i Risør.


Vi arrangerer også barneløpet "Måkeveien rundt" med start kl. 15.15. Premier til alle barn :-)

10 km løypa går gjennom et flott turterreng i Åmlandskauen, opp til Kvernsmyr og Vemmelstjenn, videre til Stemmtjenn og Lindsølskauen og tilbake til Måkeveien. 


5 km har start og mål samme sted, men fra Håkleiv går løypa mot Tronddalen og innover Åmlandsveien og tilbake til Måkeveien. Begge traseene har stigning mot slutten :-))


Løpsavgiften er kr. 200,- for 5/10 km. Medlemmer i KONDIS eller Risør IL betaler kr.100,-

Påmelding gjør du her: https://isonen.no/event/clhos5r3938393401chypm3y6pu/

Registrering på selve løpsdagen koster kr 300,-  
TINE- stafetten

Postet av Risør Idrettslag den 10. Mai 2023

I dag har Risør IL arrangert TINE- stafetten på Kjempesteinsmyra for nærmere 400 barn og unge. Og FOR et arrangement det ble! Sola strålte om kapp med blide barn og voksne, det myldret av liv.

Tribunen var full av forventningsfulle barn og unge

 

Etter flere uker med forberedelser var endelig stafettdagen kommet og både arrangører og deltakere var veldig spente. Aller størst spenning lå det kanskje knyttet til været, men i dag har værgudene vært på vår side og det har vært strålende løpevær hele dagen gjennom. 

Joachim har orden på dagens diplomer og Juice (sponset av Coop Extra)

 

Dagen startet med stafett for alle elevene fra 1. trinn til 5. trinn. Disse løp også 200 meter, det samme som de store gjorde litt senere på dagen. For mange var dette aller første gang de løp stafett, men det var ingen hindring. Alle mann hadde de øvd på både vekslinger og distanser i gymtimene i forkant og lærerne hadde virkelig planlagt godt. Dermed gikk arrangementet knirkefritt. 

De yngste løp først

 

Etter lunsj var det ungdommen sin tur. Da var det elevene fra 6. trinn til og med 10. trinn som stilte til start. For de eldste var det ordentlig konkurranse hvor vinnerlaget fra hvert heat gikk videre til den store gullfinalen. I gullfinalen stilte også Risør barneskole og Risør ungdomsskole med hver sine lærerlag. Før start var det lærerlagene som var mest nervøse, enda de gikk rett til finalen.

Det var ingen av de to lærerlagene som ble dagens hovedvinner, det var det 9A som ble. De kom i mål på tiden 4.10 og var raskest av alle i dag. Som premie fikk de kinobilletter sponset av Risør kino.

Dagens hovedvinnere, fv Marthe, Mathilde, Emilie, Vegard, Simen, Hjalmar, Yusuf og Gersjom.

 Av de to lærerlagene var det barneskolen som krysset mållinjen først på en finfin tredjeplass, mens lærerne fra ungdomsskolen fikk en solid femteplass.Glenn i mål for barneskolens lærerlag, etterfulgt av 10c og Mads for ungdomsskolens lærerlag.

Risør IL takker alle som deltok på dagens TINE- stafett. Takk til alle som var med å bidro til at vi sammen fikk skapt et så fint, lekent og inkluderende arrangement for byens barn og unge. Risør IL vil også takke TINE, Coop Extra og Risør Kino for fine premier til alle som deltok. 

MEN, arrangementet er ikke over enda. Senere i mai skal Hope oppvekstsenter og Søndeled barneskole arrangere sine stafetter, vi ønsker dem lykke til!


Resultatene for gullfinalen ble som følger:

1. plass - 9A

2. plass - 8A

3. plass - lærerne på barneskolen

4. plass - 10C

5. plass - lærerne på ungdomsskolen

6. plass - 7A

7. plass - trinn 6
Risør by 300 år

Postet av Risør Idrettslag den 3. Mai 2023

Denne uka er det fest på torvet når Risør feirer sine 300 år. 

I dag var det Risørs frivillighet og idrett som skulle feires. Som seg hør og bør stilte Risør IL opp, og sammen med Idun IL arrangerte vi trening på torvet. 

Felles oppvarming
Foto: Grete Palmyr
 

Risør IL og friidretten flyttet like så godt dagens trening til torvet og inviterte med seg byens barn og voksne til å delta.

Det ble arrangert kast i bøtta, stille lengde og hekkeløp, for å nevne noe. Idun IL stilte med fotball og mål, mens Risør frivillighetssentral hadde med seg frisbee- golf og premier til de som traff nett.

Arrangementet ble avsluttet med en stafett hvor alle som ville kunne delta. Her ble det 3- åringer mot 50- åringer, akkurat slik det skal være i et ordentlig bursdagsselskap. 

Hipp hurra

 Kast i bøtte
 Stille lengde

 Ava i fint driv på dagens stafett,

 
Friidretten på Tvedestrandstafetten

Postet av Risør Idrettslag den 30. Apr 2023

I dag har 26 ivrige løpere fra Risør friidrett deltatt på Tvedestrandstafetten på det fine anlegget, Tvedestrand Idrettspark. I varm vårsol kunne det ikke annet enn å bli et flott arrangement.


Risør stilte med lag i flere klasser denne gangen og fra yngste til eldste løper fra Risør skilte det vel 8 år. I klassen rekrutt, hvor de fleste av Risørs lag stilte til start, var det mange spente løpere. Flere deltok for aller første gang, mens noen har prøvd seg på stafett tidligere. Uansett erfaring gjorde alle sitt aller beste under dagens stafett og det var mange fornøyde løpere som på slutten av dagen kunne få sine velfortjente medaljer.

 Dagens yngste lag bestod av Fabian, Kristine, Tuva og Jacob.

 Mabel og Liv på vei mot veksling.

 

I klassen over rekrutt, blandet 12 år, stilte Risør med et lag. På dette laget stilte William, Salvine, Adele og Tone- Janita til start. I denne klassen er det offisiell tidtaking og vinnerlaget premieres. Risør vant ikke sitt heat, men alle fikk fin medalje for deltakelsen. 

Tone- Janita i fullt sprang mot veksling.

 

Salvine, William, Adele og Tone- Janita

 


Risør IL takker TTIF for supert arrangement, vi sees neste gang!
Friidretten på Arendalstafetten 2023

Postet av Risør Idrettslag den 19. Apr 2023

Lørdag 15. april deltok Risør friidrett på Arendalstafetten og stilte med 3 lag i alderen 5- 9 år. Det var mange spente løpere fra Risør som inntok Kanalplassen denne kalde lørdagen i april. 

Hver deltager løp en runde på ca. 280 meter før de vekslet med en lagkamerat. Normalt ville det vært fire deltagere på hvert lag, men i år var de kun tre. Det var derfor en på hvert lag som måtte løpe to runder. Den utfordringen tok de på strak arm. Løperne fra Risør gav alt. Noen løp som en vind, andre som et lyn!

Etter løpet ble det litt venting før deltagerne fikk sine medaljer for flott gjennomført stafett.

Og det flotte med barneidrett- alle vant!

Om to uker deltar friidretten på Tvedestrandstafetten. Vi ønsker alle løperne lykke til!